Večeras počinje treći Palanački Dunav fest

Ovogodišnje izdanje Palanačkog Dunav festa biće po mnogo čemu drugačije i zanimljivije od prva dva. U Bačkoj Palanci će od 22. do 24. avgusta doći do fuzije različitih muzičkih žanrova, a sve u cilju promocije rokenrol kulture i supkulture spajanjem snaga dva alternativna festivala iz Bačke Palanke – Palanačkog Dunav festa i Festivala ekološkog pozorišta za decu i mlade.

Prva stvar  koja će obeležiti ovu godinu je dolazak Nikole Pejakovića Kolje koji je ovogodišnji hedlajner PDF-a, dok će na FEP-u biti član stručnog žirija i tako provesti četiri dana u društvu Palančana. On će nastupom 24. avgusta na Palanačkom Dunav festu u Bačkoj Palanci nastaviti promociju svog novog albuma 4 PrstaImam divnu i odanu publiku, koja voli moju muziku. Moje je samo da sviram i da se dam čitav, bez ostatka, kaže Kolja.

Poznat kao scenarista, reditelj i glumac, Kolja se na muzičkoj sceni predstavio albumima Mama, nemoj plakati, Kolja i Grobovlasnici, a kultni status je učvrstio kod publike i kritike odlično prihvaćenim albumom 4 Prsta sa koga su se izdvojile pesme Može malo sutra, Ala je lep ovaj svet, Svaku noć je isti mrak.  Album 4 Prsta, izdat za izdavačku kuću Long Play, donosi čak devetnaest, u bluzu utemeljenih, ali ipak žanrovski raznolikih Koljinih kompozicija. Na ovom albumu, Kolja je komponovao muziku za nekoliko pesama velikog srpskog pesnika Jovana Jovanovića Zmaja. Album je producirao Voja Aralica, gitarista u Koljinom pratećem bendu.

Tokom tri dana festivala, na bini možete očekivati i izvođaće Čovek bez sluha, Keni nije mrtav, Majdan, Stereo banana, GramophonedzieLjubičice, Buč Kesidi, Po kratkom postupku.

Kada spojimo PDF i FEP dobijamo #pdFep i nezaboravne avgustovske vrele dane i noći kraj Dunava na platou ispred sportske hale Tikvara gde vas očekuje odličan noćni provod uz probrani muzički program od 22. do 24. avgusta. Pod sloganom Srcem, štapom i kanapom, organizacioni timovi oba festivala probrali su pažljivo izvođače.

Zajedničko otvaranje oba festivala biće u četvrtak, 22. avgusta, a ulaz će ove večeri biti besplatan za sve posetioce.

Palanački Dunav fest organizuje Udruženje Rok kultura uz podršku Skupštine opštine Bačka Palanka.

IMG_4612