Tindersticks sledeće godine u Beogradu

Kultni alternativni bend Tindersticks održaće koncert u petak, 8. maja 2020. godine, u Kombank dvorani u Beogradu, u okviru evropske turneje na kojoj će promovisati album No Treasure but Hope, koji će biti objavljen 15. novembra. Bend je nedavno objavio singl The Amputees, koji se izdvojio sa pomenutog albuma.

Tindersticks su u Londonu 1992. godine osnovali Stjuart Stejpls, Dejvid Bolter i Nil Frejzer, a pridružili su im se i Den Mekina i Erl Harvin Džunior.

Bend redovno nastupa u koncertnim dvoranama Evrope, često sarađuje sa gostujućim muzičarima i pevačima i snima sa umetnicima kao što su Lhasa de Sela, Mary Margaret O’Hara, Isabella Rossellini, Robert Pattinson. Njihova muzika se koristi u raznim umetničkim instalacijama, modnim revijama, brojnim filmovima i TV produkcijama. Na svom muzičkom putovanju Tindersticks su se ustoličili kao majstori suzdržanosti i pesničke osećajnosti i kao bend koji sada samouvereno stvara najbolje pesme svoje karijere.

Oduvek sam voleo mračnije komedije i ogoljenije vrste filmova u kojima pronađeš nešto zabavno u stvarima koje zapravo nisu zabavne. Mislim da se o tome radi u Tindersticks muzici. Mnogi su nam ljudi rekli da smo mi neka vrsta benda jada, ali mislim da je nama zabavno da stvaramo taj jad, rekao je jednom Boulter.

Početak koncerta zakazan je za 20 časova. Ulaznice možete da nabavite preko prodajne mreže Tickets, kao i na blagajni Kombank dvorane.

FOTO: Richard Dumas, Suzanne Osborne
FOTO: Richard Dumas, Suzanne Osborne