The Royal Freak Out na mini turneji po Srbiji

The Royal Freak Out je četvoročlani rock bend iz Budimpešte koji svira progresivni stoner rock. Tokom maja nastupiće u Novom Sadu, Zrenjaninu i Senti.

Prvobitno su se okupili u Londonu 2012. godine i izdali svoje prvo EP izdanje pod nazivom Failure is an Option, a nakon nekoliko godina su u svojoj rodnoj državi objavili novi EP pod nazivom Full Circle, što se desilo 2015. godine. Taj period obeležila je turneja u Austriji i Nemačkoj, kada su nastupali sa bendovima Karma to Burn, Final Stair i Methadone Skies, kao i nastupi na festivalima kao što su Bankito, EFOTT i Abaliget Prog Camp koji se održavaju u Mađarskoj. Njihov novi album koji nosi naziv A Step Beyond The Fading Line izašao je u oktobru 2018. godine, nakon čega je u februaru ove godine objavljen singl Hidden Sounds from Older Times.

Mini turneja po severu Srbije počinje nastupom u novosadskom Domu b-612 koji će biti održan u četvrtak, 23. maja. Dan kasnije, u petak, 24. maja, bend nastupa u zrenjaninskom klubu Mitraljez uz podršku novosadskog benda Northern Revival. Mini turneja biće okončana nastupom u Senti 25. maja kada će u klubu Zentropia nastupiti uz podršku sunarodnika, benda Trillion, kao i Northern Revival-a.

Ovi događaji biće premijerni nastupi benda u Srbiji, a više informacija o samim nastupima možete pronaći putem Facebook stranice benda.

RFO-Robot-NOW_6671