The Residents ponovo u Srbiji

Istinske legende američkog art roka, The Residents, vraćaju se u Srbiju. Ovaj sastav će nastupiti 20. novembra u Domu omladine Beograda.

Preko četrdeset godina The Residents su smatrani najmisterioznijim ikonama avangardne muzike. Ponikli u okvirima kalifornijske andergraund umetničke scene tokom sedamdesetih godina 20. veka, prvobitno su bili viđeni kao otkačeno-satirični rok bend koji se rugao ograničenostima mejnstrim kulture, ali je sa vremenom u prvi plan izbila njihova daleko ozbiljnija i revolucionarnija strana. Danas je jasno da su The Residents smeli umetnički kolektiv koji je svojevremno prvi doneo uzbudljive inovacije u novim muzičkim oblastima, pojavljujući se istovremeno kao pioniri elektronike, art roka, industrijske i laundž muzike. Osim smelog spoja rokenrola sa autentičnim teaterskim izrazom – po čemu su postali slavni, njihov odgroman doprinos u upotrebi videa u muzici odavno je prepoznat kao jedan od najvećih ranih dometa u ovoj oblasti popularne kulture. Tako im se rani video-zapisi nalaze u stalnoj zbirci čuvenog Muzeja moderne umetnost u Njujorku, a Freak Show CD-ROM na izložbi MOMA muzeja Looking Music 3.0.

Nakon što su poslednjih godina slavili četiri decenije rada, The Residents su  sva svoja iskustva spojili u jedno sa idejom da stvore spektakularan novi program za novi vek, pod imenom Između snova: muzičku predstavu sa još uvek izrazitim pozorišnim pristupom.

Ulaznice su u prodaji putem Eventim mreže, po posebno privilegovanoj pretprodajnoj ceni od 1000 dinara, u vrlo ograničenom kontigentu. Koncert će biti sedeći, što omogućava maksimalan komfor i koncentraciju za praćenje ovog jedinstvenog umetničkog spektakla.The-Residents-Poster-B2