Sunlight, Ognjena kočija i DreamEpic u Dvorištu

Grčki heavy/power metal bend Sunlight, novosadski pagan metal bend Ognjena kočija i novosadski symphonic drumming project bend DreamEpic nastupiće u nedelju, 24. decembra, u novosadskom klubu Dvorište.

Sunlight se prvobitno predstavljao kao čisto tvrdi rok bend. Posle kratkog perioda i puno promena, bend je počeo da gaji metal stil, sa elementima tipičnog power metala. Aktivnost benda je velika tokom proteklih godina, uključujući nastupe u poznatim klubovima u Grčkoj, godišnjim festivalima na otvorenom i dve evropske turneje. Do sada je Sunlight izdao jedan album, jedan EP i dva zvanična muzička video snimka.

Ideja Ognjene kočije nastaje krajem 2009. godine, sa ciljem da se kroz metal muziku ljudima približi slovenska mitologija. Krajem 2016. godine, Ognjena kočija se budi iz dubokog sna sa novom postavom, novim zvukom, novom energijom i postavom, ali sa istim ciljem. Nastaje pesma Božanski boj a ubrzo nakon nje i Stribog, a obe bivaju objavljene na YouTube-u. Trenutno Ognjena kočija radi na novom materijalu i sprema se da konačno snimi prvi album.

Poznata je i satnica ovog koncerta, pa će tako veče otvoriti DreamEpic nastupom koji će otpočeti u 20 časova i 30 minuta, zatim će na scenu izaći Sunlight u 21 čas i 15 minuta, dok će ovo veče zatvoriti Ognjena kočija nastupom koji će početi u 22 časa i 15 minuta.

Cena ulaznica je 250 dinara i biće dostupne na vratima kluba.

DSC_5500s (Copy)