Shining u Novom Sadu

Sve popularniji avangardni norveški sastav Shining, premijerno će nastupiti u Srbiji 23. novembra koncertom u novosadskom klubu SKCNS Fabrika.

Blackjazz petorka dolazi iz Osla, a osnovani su 1999. godine. Crpeći inspiraciju od umetnika na potezu od Johna Coltranea do Nine Inch Nailsa, stvaraju muziku nazvanu blackjazz, a istoimeni album iz 2010. ih je doveo do najveći svetskih medija, od Metal Hammer-a do New York Times-a. Do sada su objavili sedam studijskih izdanja, dok se novo izdanje Animal očekuje 19. oktobra za Spinefarm Records.

Frontmen i jedini stalni član benda je saksofonista/gitarista/vokal Jørgen Munkeby, koji je radio i sa izvođačima poput Marty Friedman, Ihsahn, Enslaved i Emperor. Nije baš česta prilika da nam u goste dolaze aktuelni i trenutno vrlo popularni bendovi, tako da ovaj koncert benda Shining sigurno predstavlja pravu poslasticu za sve fanove novog i modernog ekstremnog zvuka.

Podrška i specijalni gosti na koncertu biće bend AlithiA iz Australije koji svoj zvuk karakterišu kao progressive tribal rock. Ovaj mladi bend već neko vreme privlači pažnju fanova i medija širom sveta, a u Novom Sadu će promovisati svoj novi album The Moon Has Fallen.

Kontigent od prvih 50 ulaznica dostupan je po ceni od 1800 dinara. U pretprodaji, ulaznice će koštati 2200 dinara, dok će na dan konerta koštati 2800 dinara. Ulaznice je moguće nabaviti na svim prodajnim mestima Gigstix-a, Mungosa i Eventim-a.

SHINING band