Rok festival Proleće na Vršačkom jezeru početkom juna

Rok festival Proleće na Vršačkom jezeru, u organizaciji KSR Profiribolovac iz Vršca, biće održan u periodu od 6. do 9. juna tekuće godine, na Gradskom jezeru u Vršcu.

Tokom tri dana festivala, posetioci će imati priliku da uživaju u vrhunskoj rok muzici, u izvođenju velikog broja bendova, kako mladih i neafirmisanih, tako i iskusnih veterana domaće rok scene.

Manifestacija je zamišljena tako da spoji energiju i atmosferu rok muzike, kao i etno i gastronomsku tradiciju Banata.

Četvrtak je namenjen za zagrevanje pred dve glavne festivalske večeri, a za to su zaduženi bendovi Nikom ništa, koji dolaze iz Kragujevca i novosadski Northern Revival, uz podršku lokalnih bendova Holloklok i 2 sata kvalitetnog programa.

Petak je rezervisan za već proverene rok snage Kerber, i mlađe u vidu Hadži prodanih duša i dokazanih lokalaca MOMO-a. Kao specijalni gosti večeri, svoju autorsku muziku, kao i nekonvecionalne cover-e, predstaviće
rock/blues/fusion bend King Foo iz Slovenije.

Subotu će započeti najmlađi, OKUD Rok cirkus, a posle njih Jet Clock. Jorgovani su tu da nam kao jedan od trenutno najtraženijih boemskih pank bendova pokažu svu energiju i dokažu zašto je to tako. Veče se nastavlja uz još jedne proverene rok veterane, Riblju čorbu. Za kraj večeri, čast da zatvore ovogodišnji festival imaće specijalni gosti iz Velike Britanije, po prvi put u Srbiji, heavy metal bend Primitai! Bend izvodi svoju autorsku muziku, i pravi je hard & heavy bend za sve fanove Maiden-a, Judas Priest-a, Halloween-a i drugih velikana spomenutog žanra.

Nedelja je zamišljena kao dan za odmor, oporavak i opuštanje uz tradionalni Vršački kotlić, takmičenje u pripremi gulaša i riblje čorbe. Dok se kuvanje odvija, na bini će se predstaviti lokalni KUD-ovi, i time predstaviti tradiciju i kulturu kako Vršca, tako i Banata.

Ulaz na prvi festivalski dan je besplatan. Za festivalske dane u petak i subotu, ulaznica košta 300 dinara za jedan dan i 500 dinara za oba dana. Ulaznice možete nabaviti putem Facebook stranice festivala ili mejl adrese prolecenavsjezeru@gmail.com, kao i u klubu Čađava furuna nova u Vršcu.

IMG_0879