Povratnički koncert Deponije u Drumu

Tetris punk bend Deponija održaće 2. decembra koncert povodom deset godina postojanja, u beogradskom klubu Drum. Kao gosti Deponije, nastupiće  S.A.P.U.N. H.C.Z.

Deponija je projekat Marka Jokovića Mukija, nastao 2007. godine, a prvi album Kič i šund, pojavio se novembra meseca iste godine. Tek sa petim albumom  Mala skidaj gaće, aprila 2010. godine,  bend izlazi iz anonimnosti i dobija fanove sirom Srbije i regiona. Na nagovor Dejana Bambulovića iz benda Miki Pirs, Deponija počinje sa nastupima. Prvi je bio 2011. godine u Beogradu na splavu Gusar i od tada bend često nastupa širom zemlje.

S.A.P.U.N. je nastao 1998. godine,  kao posledica previše druženja u istim prostorijama, u Balkanskoj ulici, iznad bioskopa 20. oktobar. Trenutno, S.A.P.U.N. je jedan čovek – tekstopisac, kompotizor, aranžer, pevač, svirač, snimač i producent. 

H.C.Z. oformljen je u jesen 2011. godine. Zvuk benda se može deklarisati kao HC/punk/thrash metal. Prepoznatljiv pečat ovaj sastav ostavlja obradama narodnih pesama. Za sada imaju dva demo albuma i singl Bog, izdat ove godine.

Početak koncerta je u 21 čas, a cena ulaznice i garderobe je 300 dinara.

img_0147-copy