Pogonbgd i Mašinko dolaze u Garažu

Baner Hurleur Navy Keni

U organizaciji Dvaestroike, u subotu, 16. juna, u Garažu dolaze dva pank benda, Mašinko iz Zagreba i Pogonbgd iz Beograda.

Dvaestroika je skupina alternativaca koji su se ozbiljno bacili na planiranje i organizovanje događaja poput svirki, letnjeg bioskopa u, sada već poznatoj Garaži, u Bulevaru Vojvode Mišića 49. Kako ekipa Dvaestroike kaže, žele da naprave utočište za sve njima slične alternativce, da se osećaju kao kod kuće.

Mašinko je bend koji je nastao pre osam godina u Zagrebu, kao posledica druge industrijske revolucije. Uz male izmene članova benda i jednu privremenu zamenu na poziciji gitare, Mašinko je trenutno u sastavu prvobitne ekipe. Godine kada su nastali napravili su i album prvenac Mašinko u samo jednom danu snimanja. Iste te 2010. godine snimaju i Božićni split-singl sa ekipom Frakture Mozga, Sretan Božić (bit će bolje). Već godinu dana kasnije, u istoj ekipi, objavljuju album Frakturko. Tri godine kasnije, izbacuju dva singla Oči pune suzavca i Nešto novo nešto divlje, kada izbacuju i poslednji album Svugdje je doma, ali lijepo je najljepše.

Beogradski bend Pogonbgd postoji već 14 godina na pank sceni. Do sada za sobom ostavljaju tri izdata albuma, U samoodbrani iz 2011. godine, Moji heroji iz 2012, kao i Pogonophobia, album koji je izašao pre nešto više od godinu dana. Pre otprilike dva meseca, Pogonbgd je objavio i obrade dva benda, No Beast So Fierce benda Turbonegro i pesmu Dölphenwülf

benda Zeke. Kako Saša Otašević, frontmen benda, kaže sve obrade su rezultati naših druženja i utisaka koje muzika ostavlja na nas.

Početak događaja zakazan je za 19 časova. Cena ulaznice iznosi 300 dinara i možete je nabaviti na ulazu.

IMG_6032

Baner promo event