Osmi festival Poezika ovog vikenda u Novom Sadu

Osmi po redu festival Poezika, koji promoviše autentične muzičke ličnosti i bendove u čijim su autorskim delima podjednako važni i muzika i stihovi, biće održan 8. i 9. juna u Kulturnom centru Novog Sada.

Ove godine na festivalu će nastupiti dream pop sastav Bitipatibi, akustični trio On Tour, kantautorka Irena Žilić, sastav Turisti i drugi. I ovog puta izuzetno važan deo festivala jesu koncerti kantautora koji se biraju putem  regionalnog konkursa. Pobednice konkursa festivala Poezika 2018 su Billie Joan, iz Splita, i Hristina, iz Beograda.

Sastavni deo festivala Poezika je i edukativni program. Ukoliko ste zainteresovani da naučite kako da pokrenete digitalni magazin za kulturu i šta je najbitnije za novinara koji želi da prati događaje iz oblasti muzike i umetnosti, prijavite se na radionicu o muzičkom novinarstvu koju vodi Ivana Jovanović, novinarka i jedan od osnivača portala Remix press. Radionica je besplatna, ali je broj mesta ogranicen. Možete se prijaviti slanjem i-mejla na adresu: RADIONICE@POEZIKA.COM.

Svi programi festivala Poezika su besplatni.

IMG_9878