Nikola Vranjković u petak u Zrenjaninu

Tradicionalni zrenjaninski koncert Nikole Vranjkovića i benda biće održan u petak, 8. februara u zrenjaninskom Vinyl Cafe-u.

Ključna autorska ličnost kultnog beogradskog benda Block OutNikola Vranjković, do sada je objavio samostalno debi izdanje Za ovde ili za poneti iz 2001. godine. Nakon raspada matičnog benda, objavio je mini album Bremeplov. U novembru 2017. godine objavljuje dupli album Veronautika, koji je u velikom broju medija glasovima publike i novinara proglašen albumom godine. Njegova pozicija na sceni je nezavisna i samostalna – u pitanju je poseban fenomen koji na ovaj ili onaj način traje preko dvadeset i pet godina, kao nesvakidašnji primer povezanosti umetnika i verne publike mimo svih trendova.

Nikola Vranjković dobitnik je nagrade Strune od svetla, koja se dodeljuje za poseban doprinos afirmaciji pesničke reči u rok muzici. Uz Nikolu Vranjkovića, na koncertu u Zrenjaninu nastupiće i sastav u kome su bubnjar Vladan Božilović, basista Ivan Mihailović, gitaristi Danilo Ikodinovski i Ivan Zoranović, koji svira i klavijature.

Početak događaja zakazan je za 21 čas. Cena prvih 50 ulaznica iznosi 700 dinara, dok će sledeća cena biti 800 dinara. Ulaznice možete nabaviti u Vinyl Cafe-u.

IMG_4240