Nikola Vranjković i Bjesovi ovog vikenda na Beer Garden-u

Kao i proteklih nekoliko godina, Beograđani i gosti grada Beograda moći će da se pripreme za čuveni Belgrade Beer Fest na, sada već ustaljenoj, manifestaciji muzike i piva Beer Garden. Posetioci Beer Garden-a dobrodošli su da se rashlade od nesnosnih letnjih vrućina i pritom uživaju u bogatom kulturnom i muzičkom programu u svojevrsnom ambijentu Ade Ciganlije. Manifestacija je otvorena u petak, 14. juna, a čast da je otvore je pripala velikanima ex yu rock muzike, bendovima YU grupa i Galija, dok će ovog vikenda binu na Adi svojim tonovima krasiti Nikola Vranjković i Bjesovi.

Nikola Vranjković, jedan od aktuelnijih rock izvođača u Srbiji i nekadašnji član beogradske grupe Block Out, nastupiće na Beer Garden-u u petak, 21. juna. Vranjković 2001. godine izdaje prvo solo izdanje – album naziva Zaovdeilizaponeti. Nakon toga snima EP pod nazivom Bremeplov, kao i drugi po redu album Veronautika, koji izdaje 2017. godine. Nikola će nastupiti sa pratećim bendom koji čine basista Ivan Mihajlović, bubnjar Vladan Božilović, gitaristi Danilo Nikodinovski i Milan Vučković, kao i Ivan Zoranović koji svira gitaru i klavijature. Gosti na ovom nastupu biće zrenjaninski bend 3mačke100godina.

Sutradan, u subotu 22. juna, prostor Beer Garden-a, grmeće pod jakom distorzijom benda Bjesovi, veterana domaće scene, koji nam dolaze iz Gornjeg Milanovca i čiji se zvuk da okarakterisati kao varijanta hard rock muzike. Do sada su izdali 6 albuma, a ove godine je njihov album prvenac, U osvit zadnjeg dana, doživeo reizdanje. Bend takođe iza sebe ima brojna priznanja, a jedno od najvećih im je pobeda na Zaječarskoj gitarijadi 1993. godine. Gosti Bjesova na Beer Garden-u biće KST hor, koji trenutno broji više od 30 studenata sa Beogradskog univerziteta koji izvode pop rock numere, a na nastupima im se češto pridružuju i članovi gitarske sekcije koju vodi basista KKN-a, Bole Stanojević.

Ulaz je svakim danom od 18 časova i ne naplaćuje se, dok je od 22 časa cena ulaza simboličnih 300 dinara. Početak muzičkog programa najavljen je za 21 čas.

DSC_5976 (Copy)