Miona Deler Babić u sredu u Italijanskom kulturnom centru u Beogradu

Srpsko-italijanska kantautorka, pijanistkinja i glumica Miona Deler Babić održaće koncert u sredu, 8. maja, u Italijanskom kulturnom centru koji se nalazi u Beogradu u ulici Kneza Miloša broj 56.

Pored jazziranih obrada hitova sa San Rema 60ih godina prošlog veka, Miona će premijerno akustično izvesti i dobar deo novih pesama sa svog budućeg albuma namenjenog domaćem tržistu. Predstojeći album Mione Deler Babić pod nazivom Granica, čiji se prvi singl očekuje do kraja ove sezone, ujedno predstavlja i njen debi na maternjem jeziku, budući da Miona Deler Babić spada u naše retke umetnike koji su karijeru napravili isključivo u inostranstvu, dok su u Srbiji samo gostovali. Sam naziv projekta Granica bavi se životom između dve kulture i dve zemlje. Tekstovi na albumu su duboko lični, a u muzici se insistiralo pre svega na živom zvuku. Zato su za premijeru nekoliko pesama sa ovog albuma odabrane akustične verzije, pre zvaničnih, studijskih.
Protivno pravilima muzičkog biznisa, premijere pesama su, dakle, akustične, a ne studijske verzije. Namerno, jer je jedan od glavnih ciljeva mog povratka u Srbiju, posle više od decenije uspešne karijere u Zapadnoj Evropi i izdatog albuma u Americi, povratak prave pop muzike na naše tržište, u eri autotjuna i preprodukcije, poručuje Miona pred nastup.
Početak događaja zakazan je za 20 časova, a ulaz na koncert je besplatan.
FOTO: Željko Sinobad
FOTO: Željko Sinobad