Legendarni Deep Purple u decembru u Beogradu

Jedan od najvećih bendova u istoriji roka i najvoljenijih bendova u Srbiji, legendarni Deep Purple,održaće koncert u beogradskoj Štark Areni. Događaj je zakazan za 6. decembar tekuće godine.

Deep Purple je jedan od najuticajnijih hard rok sastava svih vremena. Ovaj engleski bend je nastao u Hertfordu, 1968. godine. Predvođeni legendarnim pevačem Janom Gilanom, održali su spektakularni nastup 2014. godine u Areni pred više od 10 000 ljubitelja rokenrol zvuka. Pre dve godine, rok ikone su započele turneju pod nazivom Long Goodbye Tour, za koju su planirali da bude poslednja u njihovoj bogatoj koncertnoj karijeri. Zbog ogromnog interesovanja miliona obožavatelja širom sveta, Deep Purple će u okviru turneje ponovo posetiti neke zemlje, na izuzetnu radost velikog broja fanova, a Srbija je jedna od njih.

Britanske rok legende, Deep Purple, vode se u Guinness-ovoj knjizi rekorda kao najglasniji bend na svetu i jedan su od koncertno najaktivnijih bendova u istoriji rokenrola. Bend je 2016. godine uvršten i u Rock and Roll Hall of Fame. Oni se smatraju pionirima heavy metal zvuka i autori su najpoznatijeg rifa u istoriji rokenrola – Smoke on the Water sa albuma Machine Head.

Objavili su 20 studijskih i 34 koncertna albuma, 27 best-of komplilacija, a nedavni izveštaji pokazuju da je Deep Purple prodao preko 100 miliona kopija svojih albuma širom sveta.

Ulaznice će biti puštene u prodaju u petak, 29. marta, na blagajni Štark Arene, a takođe i na svim prodajnim mestima Ticket Vision-a, ali i online na starkarena.co.rs.