Kerber akustično u Pančevu početkom jula

Rock/hard rock bend Kerber nastupiće pred pančevačkom publikom u unplugged izdanju u bašti Doma omladine Pančeva 4. jula.

Bend je najavio da će ovo biti jedan veoma poseban koncert, pošto akustična svirka podrazumeva neku drugačiju emociju. Uz Kerber će nastupiti i gudački orkestar uz violine, ksilofon, kontabas i perkusije, te će publika čuti svoje omiljene pesme u drugačijem aranžmanu.

Kerber će za pančevačku publiku izvesti hit pesme kao što su Ratne igre, Nebo je malo za sve, Bolje da sam druge ljubio, Hajde da se volimo i mnoge druge.

Grupa Kerber je aktivna na muzičkoj sceni više od 30 godina. Naziv grupe je ime bića iz grčke mitologije, troglavog psa sa zmijskim repom koji čuva ulaz u podzemni svet. Na vrata jugoslovenske rok scene grupa je ušla 1983. godine pobedom na čuvenom Omladinskom festivalu u Subotici, gde su se pre njih afirmisali bendovi poput „Idola”, „Filma” i drugih. Prve koncerte grupa je održala u niškim klubovima, a često je bila i predgrupa Galije. Album prvenac „Nebo je malo za sve” snimljen je polovinom 1983. godine. Njihovi koncerti u to vreme su bili karakteristični po Sosi, koji je svirao gitaru u obliku sekire, a na bini je gutao i bljuvao vatru. Trideset godina kasnije bend i dalje puni hale i veliki koncertne prostore širom Srbije.

Ulaznice koštaju 1000 dinara, a početak događaja je najavljen za 20 časova.