Into The Pit #6 u nedelju u Feedback-u

Šesti po redu festival hardkor i metal muzike Into The Pit biće održan u nedelju, 20. decembra, u niškom klubu Feedback, a u organizaciji Betonjere.

Ovoga puta za Nišlije se sprema pravi mali brutalni spektakl, pa će te večeri nastupati bendovi Violent ChapterNemesisBlankfileTrendKillZeroTwo i Streetcore Unity.

Nemesis je ženski sastav koj će vas oduvati energijom, vokalom i rifovima. Ovo je jedini ženski death metal bend sa naših prostora, visoko cenjen u underground krugovima.

Blankfile su bend koji ljudi nazivaju i beogradskim Ghost Inside-om, oni su metalkoraši koji se definitivno najviše trude za scenu u Srbiji, kako tvrde organizatori. Prava je poslastica imati ih na meniju, i veliko poštovanje za sve što rade. Ne zaboravite i MTA promotion, organizaciju koju vode, dodaju članovi Betonjere.

TrendKill je skopljanski oldschool bend koji je uspeo samo sa jednom pesmom da sebe stavi na mapu underground bendova sa Balkana. Prigradski hardkor je više misaona imenica za bend, nego ime pesme. Refren je završavao na ringtonovima mobilnih telefona i kao alarm, takođe.

Violent Chapter su metalkoraši koji su relativno skoro proslavili svoj deseti rođendan. Članovi ovog benda se takođe veoma trude za održanje scene, putuju iz grada u grad, a ovaj festival nikako ne bi bio isti bez njih.

ZeroTwo je hardcore drum ‘n’ bass dvojac koji čine Tjamil za miksetom i Luka na gitari. Uz d’n’b ritam, krive zakone fizike. Tek skoro sastavljeni, a već su objavili svež materijal na internetu.

Streetcore Unity je bend koji čine organizatori festivala. Postoje šest godina, a ovo će im biti poslednji nastup. Ovo je odlična prilika da se još jednom, po poslednji put, čuje ono što su za sve ovo vreme gradili.

Ulaz će biti otvoren u 20 časova, a prvi bend počinje u 20 časova i 30 minuta. Kašnjenja neće biti, tako da organizatori pozivaju publiku da dođe na vreme. Karte možete nabaviti u pretprodaji na stranici Betonjere, porukom u inbox stranice, ili u Vintage shop-u u Nišu i koštaju 400 dinara, a na dan koncerta će biti u prodaji na ulazu u Feedback po ceni od 500 dinara.

IMG_8809