Humanitarni novogodišnji žur večeras u novosadskoj Elektrotehničkoj školi

I ove, kao i prethodnih godina, biće održana humanitarna svirka u organizaciji učeničkog parlamenta ETŠ Mihajlo Pupin koji se godinama bavi humanitarnim radom. Na svirci će nastupiti mlade nade Novog Sada, bendovi Retorika, 5 minuta slave, Put za evakuaciju i Trio apokalipsa, a biće realizovana u okviru škole.

Retorika je mladi rokenrol bend koji pod tim imenom postoji kraći period i iza sebe broje zapažene nastupe u poznatim novosadskim klubovima, ali i na novosadskom Winterfestu, a svirali su i u okolnim mestima i gradovima. Njihova muzika se zasniva na rokenrol zvuku uz uplive modernog panka. Trenutno konstantno rade na autorskim stvarima, ali svoj repertoar upotpunjuju poznatim obradama.

Momci iz 5 minuta slave sviraju autorske stvari, ali se na njihovom repertoaru nađe i po neka obrada pesama pank rok bendova sa ovih prostora. Za sobom imaju demo album PMS koji je izašao u februaru ove godine, i dobar broj svirki po Novom Sadu i šire. Malo više o njihovoj karijeri možete čuti u prvoj pesmi na albumu – Reklama.

Put za evakuaciju je prava atrakcija među mladim Novosađanima. Bend je nastao u decembru 2017. godine, a bazira se na akustičnom zvuku panka sa dodatkom električne gitare, no zaštitni znak ovog benda svakako je trijangl. Za sada imaju tri autorske pesme i do kraja godine imaju u planu da objave EP izdanje.

Trio apokalipsa je mladi i ambiciozni bend nastao u maju ove godine. Čine ga Aleksa Kljajić na gitari, Jelisaveta Čivović na violi i Jelena Burčer kao vokal. Ovaj sastav izvodi obrade rok numera starijeg i novijeg tipa, ali i neke autorske stvari.

Svirka počinje večeras u 20 časova i 30 minuta, a upad je donacija u vidu slatkiša.

IMG_6924_edited