Hugo Race & Michelangelo Russo u KC Gradu

U okviru evropske turneje, Hugo Race & Michelangelo Russo nastupiće u ponedeljak, 13. novembra, u KC Gradu.

Hugo Race više od trideset godina piše pesme, svira, producira, obilazi zemaljsku kuglu izvodeći svoje i tuđe numere, muzicirajući sa sijaset poznatih i nepoznatih faca iz branše.

Sa 20 godina bio je član sastava Nick Cave & The Bad Seeds i kao gitarista učestvovao na legendarnom prvom albumu From Here To Eternity, a potom i u nekoliko pesama na Kicking Against The Pricks.

Poslednji projekat neumornog Australijanca je album iz ove godine, John Lee Hooker’s World Today, sa Michelangelom Russoom, a za renomiranog americana izdavača Glitterhouse Records. Radi se o jednoj, po mišljenju kritike, vrlo uspešnoj verziji bluza koji bi John Lee Hooker svirao danas.

Race i Russo snimili su album za praktično jedan dan u Berlinu, a snimatelj je bio Boris Wisdorf. U pažljivo odabranih osam numera duo se zavlači pod kožu Hookerovih pesama, duboko u samu srž bluzerovog zvuka uz vanredan krajnji rezultat to jest J. L. Hooker bluz sedamdeset godina kasnije.

Karte su u pretprodaji po ceni od 700 din u pabu Brod i na šanku KC Grada. Na dan koncerta cena ulaznice iznosiće 1000 din.

Hugo_Race_presents_The_Songs_of_John_Lee_Hooker_110817