Gužva u 16-ercu proslavlja 25 godina rada u Kragujevcu i Beogradu

Pank rok bend Gužva u 16-ercu iz Osijeka obeležava jubilej 25 godina postojanja i rada. Tim povodom, predstojećeg vikenda održaće koncerte u Kragujevcu i Beogradu. Koncert u kragujevačkom Domu omladine Osiječani će održati u petak, 19. aprila, u sklopu programa pod nazivom Arsenalizacija kojim se najavljuje sledeće izdanje Arsenal festa. Slavonski pankeri će u subotu, 20. aprila, održati koncert u klubu Elektropionir u Beogradu.

Za jubilarne koncerte bend će spremiti set listu pesama koja će predstavljati retrospektivu najvećih hitova iz svih delova njihove karijere. Slavonski pankeri su specifično vezani za Kragujevac jer su pored nekoliko nastupa u ovom gradu u njemu snimili i njihov drugi studijski album pod nazivom Punk urac, u čuvenom studiju Češnjak kod gazda Vuje iz benda KBO!.

Gužvaci su nekoliko puta bili odlično primljeni od beogradske publike na grupnim nastupima, a poslednji put su nastupili uz Atheist Rap, Gobline i LUR u magacinu Depo, pre tri godine. Gužva je poslednjih godina jedan od koncertno najaktivnijih bendova u regionu, a zabeležili su i nastupe u Irskoj, Nemačkoj i Austriji. Paralelno sa koncertnim aktivnostima rade i na novom albumu, a nedavno su objavili singl i spot za pesmu La commedia e finita.

Ulaz na koncert u Kragujevcu je besplatan. Koncert počinje u 22 časa. Ulaznice za beogradski koncert po pretprodajnoj ceni od 500 dinara možete kupiti u kafeu Šikarica. Cena karte na ulazu u klub biće 700 dinara. Početak koncerta je najavljen za 21 čas. Organizatori apeluju da dođete na vreme, pošto do ponoći mora biti gotov program.

IMG_6131