Freeze punk fest sutra u Novom Sadu

U petak, 20. decembra, u Novom Sadu biće održana svirka humanitarnog karaktera u prostorijama elektrotehničke škole Mihajlo Pupin.

Parlament ETŠ Mihajlo Pupin osme godine za redom organizuje humanitarnu pank-rok svirku, koja je od ove godine postala festival pod nazivom Freeze fest.

Ove godine za atmosferu će biti zaduženi: Put Za Evakuaciju, Euglena i Lea, Apokalipsa, Piter Panker i Pet Minuta Slave.

Put Za Evakuaciju je poluakustični pank bend iz Novog Sada, sa dozom elektične gitare i onome po čemu su prepoznatljivi, trijanglom. Može se reći da su nesvakidašnja i originalna pojava koju vredi poslušati. Nastali su 2017. godine, a iza sebe imaju prvi album koji nosi naziv Početak evakuacije na kojem se nalazi sedam pesama. Nastupali su na zadovoljavajućem broju humanitarnih događaja.

 

Euglena i Lea- Euglea je akustični trio sačinjen od vokala i dve gitare koji se bazira na obrade pop-roka iz prošlog veka.

Apokalipsa je mladi i ambiciozni rok bend koji uglavnom svira ex-yu obrade ali i neke autorske stvari. Ovaj bend čine Aleksa Kljajić na gitari, Jelisaveta Čivović na violi, Aleksije Vujović na bubnjevima, Marko Farkaš na bas gitari i Jelena Burčer kao vokal.

 

Piter Panker je novi mladi pank bend koji se za sada bazira na obradama domaćih grupa nešto tvrđeg zvuka.

Pet Minuta Slave je mladi pank-rok bend koji je ove godine objavio prvi studijski album pod nazivom PMS u kući. Izuzetno su koncertno aktivni, pogotovo kada su u pitanju klupske svirke.

Kao suorganizatori ovog događaja, ove godine su Večera sa Komšijama OJNS koji će svim posetiocima obezbediti besplatno piće.

Početak događaja je zakazan za 20 časova, a ulaz je slatkiš za paketiće koji su namenjeni za mališane obolele od raka, koji borave u prostorijama NURDOR-a.