Film Zarobljeno vreme ponovo u Beogradu!

Dokumentarni film Zarobljeno vreme, o kojem smo govorili na našem sajtu, a koji kroz priču o uticajnom novinaru Petru Peci Popoviću govori o nastanku i razvoju rokenrol scene u Jugoslaviji, vraća se 9. i 10. januara u repertoar Dvorane kulturnog centra Beograda. 
Film reditelja i scenariste Milana Nikodijevića, u kojem se, između ostalih, pojavljuju Kornelije Kovač, Goran Bregović, Žika Jelić, Momčilo Bajagić Bajaga, Saša Lošić, Josipa Lisac i Vlatko Stefanovski, uvršten je u program Najgledaniji filmovi u DKC-u u protekloj godini. Ulaznica na blagajni DKC za projekcije 9. i 10. januara košta 250 dinara.
Jedinstvenost ove liste jeste u tome što ju je sačinila naša verna i posebna publika, publika koja zna da proceni šta je dobar film, pa tako možemo reći da je ovo sigurno lista najboljih filmova koji su prikazani u  našem i vašem bioskopu, saopštavaju iz DKC-a.
Zarobljeno vreme donosi vrlo emotivna, ali na momente duhovita i iskrena svedočanstva o jednom vremenu, kroz razvoj karijera nesumnjivo najznačajnijih autora od Ljubljane do Skopja. Osim muzičara sagovornici su i bili i najuticajniji rok kritičari i producenti.
Dobro je što smo nešto od tog mog odrastanja, od ljubavi i dobrote iz te zemlje u kojoj smo živeli, uspeli da prikažemo na filmu. Ja prosto pripadam budućnosti koja je bila negde bolja od ove sada, što je, nadam se, predstavljeno u filmu, kaže Popović.
Nikodijević ističe da je Zarobljeno vreme snimano skoro tri godine, kao i da mu je velika čast što je Popović baš njemu dozvolio da zaviri u njegov život i rad. Film je inače samo jedan deo dokumentarnog materijala, na osnovu koje je napravljena i dokumentarna televizijska serija u pet nastavaka, koja bi trebalo da bude prikazana ove godine na nekoj od televizija.
Dokumentarac Zarobljeno vreme je beogradsku premijeru imao jesenas upravo u DKC-u, a potom je prikazan i u Zagrebu, Novom Sadu i Kragujevcu, odredištima emotivnog zavičaja Pece Popovića.