Festival Ljubav i bes u subotu u Novom Sadu

U subotu, 28. septembra, biće održan festival alternativne muzike Ljubav i bes u Novom Sadu. Ljubav i bes je alternativna, uglavnom muzička manifestacija, nastala pre nekoliko godina u Zrenjaninu, koja će svoju novu inkarnaciju imati u Novom Sadu u Firchie Think Tank studiju.

Program manifestcije počinje od 17 časova, gde će sa bine Ljubav dub muziku početi da vrte selektori Lewangz i Martinees. U prostorijama kluba će biti postavljeni štandovi na kojima će, pored radova umetnika, biti izloženi i štandovi na kojima će biti u prodaji majice, ploče, diskovi, kasete, fanzini i slično.

Bina Ljubav se nalazi u takozvanom malom prostoru, dok je za binu Bes, rezervisana velika pozornica Firchie Think Tank studija.

Nekoliko sati kasnije, žurku selimo na binu Bes na kojoj će nastupiti šest bendova iz zemlje i regiona, kao i jedan DJ: In – Sane, Debeli Precjednik, Remedy, Overdrive, Lazarath, Kali Fat Dub i Segregator X.

Ljubav i bes prave drugari za drugarice, drugarice za drugare i za sve one koji žele da se zabave, slušaju dobru muziku na kvalitetnom ozvučenju, u ozbiljnom koncertnom prostoru.
Nikako nismo zadovoljni programom koji nam nude državne institucije kulture, isto tako se grozimo tezgarskih nastupa raznoraznih cover i tribute bendova po kojekakvim klubovima, trgovima i kafanama. Muka nam je od toga da zbog raznoraznih menadžera i mešetara valjani bendovi, producenti, DJ-evi, kao i vizuelni umetnici ne dobijaju priliku da predstave svoj rad na valjan način. Jednostavno, imamo potrebu za nečim drugačijim, a to nešto drugačije nam niko drugi napraviti neće, pa smo zasukali rukave. Ljubav i bes je naš odgovor! Pritom, da ne bude zabune, kad kažemo da je Ljubav i bes underground, supkulturna manifestacija – to stvarno i mislimo. Sami dizajniramo propagandni materijal, sami montiramo i postavljamo bine, rasvetu, ozvučenje, sami čistimo smeće. Mi nismo NGO, ne finansira nas grad, ne finansira nas država, niti smo strani plaćenici, poručuju organizatori.

Ulaznice možete nabaviti po pretprodajnoj ceni od 500 dinara na Gigstix prodajnim mestima. Na dan koncerta, na vratima kluba cena karte će biti veća.