El Pre3idente, Keni nije mrtav i Đepeto u subotu u klubu Pulse

Sastavi El Pre3idente, Keni nije mrtav i Đepeto nastupiće u subotu, 29. juna, u beogradskom klubu Pulse.

Bend El Prezidente je nastao 2017. godine odmah nakon predsedničkih izbora u kojima je učestvovao frontmen grupe Luka Maksimović pod pseudonimom Ljubiša Preletačević Beli i osvojio treće mesto sa 10%. Upravo je alter ego Luke Maksimovića bio povod za stvaranje benda pod imenom El Prezidente. Bend svira hard core rep muziku koja podseća na bendove iz devedesetih i sa početka dvehiljaditih kada se slušao nešto tvrđi zvuk. Muzika je zasnovana na jakim kritičkim tekstovima, koji se odnose na društvo, sistem i politiku zemlje iz koje bend dolazi. El Prezidente je za nepunih godinu dana znatno promenio svoj sastav, te ga sada mahom čine ljudi iz istog grada. Sadašnji sastav čine, kako kažu, najkvalitetniji muzičari iz Mladenvca i Topole.

Keni nije mrtav je oformljen prošlog leta u Kruševcu. Nasuprot stereotipima jednog pank benda, KNM baš i ne obiluje socijalno angažovanim tekstovima koji bi se uvrteli u glavu nekom novopečenom buntovniku koji sebe etiketira verovatno iz pomodarstva. Prostor za probe je sve tesnije nastanjen tekstovima prožetim detaljnim preispitivanjima, ukazivanjem na lične nedostatke i ciljeve, kao i impresijama i emotivnim rasplinućima koja po autoru tekstova zaslužuju mesto na repertoaru. Njihov najveći uspeh do sada jeste osvojeno prvo mesto na Palanačkom Dunav festu.

Đepeto je banjalučki bend koji odlikuju harizmatična postava i ludački tekstovi, te će biti pravo iznenađenje za sve koji se odluče da subotu provedu na ovom događaju.

Početak događaja zakazan je za 22 časa, a ulaznice po ceni od 200 dinara možete nabaviti u pretprodaji u Pulse klubu četvrtkom i petkom, baru Bluz i pivo i lokalu Eklektika40. Ulaznice po ceni od 300 dinara možete kupiti na ulazu u klub.

IMG_4499