Džošua Redman na Beogradskom džez festivalu

Najbolji svetski džez saksofonista srednje generacije, Džošua Redman, biće među glavnim zvezdama 33. Beogradskog džez festivala! Nastup višestruko nagrađivanog umetnika i čestog saradnika The Rolling Stonesa, u nedelju 29. oktobra u Sava centru, biće kruna ovogodišnjeg izdanja najstarijeg i najpoznatijeg međunarodnog džez događaja u našoj zemlji.

Džošua Redman je objavio 17 albuma kao lider različitih postava, za najuticajnije džez izdavačke kuće, Warner Bros i Nonesuch. Među brojnim umetnicima sa kojima je sarađivao u studiju ili na koncertima nalaze se Čik Korija, Elvin Džons, Pet Metini, Čarli Hejden, Džo Lovano, Roj Hejns, Bili Higins, Herbi Henkok, Bred Meldau, Kurt Roznevinkl, Mark Tarner, ali i The Rolling Stones, B. B. King i Stivi Vonder. Osvajao je visoke pozicije na godišnjim listama najboljih muzičara časopisa DownBeat, Jazz Times, The Village Voice i Rolling Stone, a četiri puta je bio nominovan za prestižnu Gremi nagradu. Poslednju nominaciju dobio je baš tokom ovog proleća, za duo album sa dugogodišnjim bliskim kolegom i prijateljem Bredom Meldauom, u kategoriji najbolji džez instrumentalni album.

U Beogradu će se predstaviti u najboljem izdanju, sa svojim proslavljenim Triom, čiji su članovi bubnjar Greg Hačinson i basista Rojben Rodžers, najbolji predstavnici mlađe generacije američkih džez muzičara. Džošua Redman uvek sa sobom donosi vrhunsku komunikativnu džez umetnost našeg doba i zato spada u najomiljenije heroje savremene svetske scene –  njegovi koncerti uvek su slavlje najradosnijeg džeza!

Ulaznice za koncerte u Sava Centru, 29. i 30. oktobra, u okviru 33. Beogradskog džez festivala biće u prodaji od 3. jula preko Eventim mreže i na blagajnama Doma omladine Beograda i Sava centra, po ceni od 1200, 1500 i2000 dinara za veče. Komplet ulaznica za obe koncertne večeri (četiri koncerta), 29. i 30. oktobra, u Sava centru možete nabaviti po ceni od 2500 dinara.

Joshua-Redman--1--photo-Jay_Blakesberg