Drugo izdanje Enter festivala krajem juna u Topčiderskom parku

Drugo izdanje beogradskog festivala Enter biće održano od 27. do 29. juna u
prelepom ambijentu Topčiderskog parka. Tokom tri dana bogatog muzičkog programa, posetioci će imati priliku da uživaju u nastupima najaktuelnijih izvođača, kako svetske, tako i domaće scene.

Enter festival će ove godine biti otvoren u četvrtak, 27. juna, uz zvuke pop, dens i elektronske muzike. Na otvaranju će nastupiti slavna britanska zvezda Sonique, vlasnica Brit nagrade za najboljeg ženskog izvođača, poznata po hitovima kao što su Sky, Alive i It Feels So Good, koji su obeležili čitavu jednu dekadu u beogradskim klubovima i na najslušajnijim radio stanicama. Ovoj popularnoj pevačici pridružiće se rumunska pop zvezda Alexandra Stan, za čiji vrtoglav uspeh je zaslužan njen najpoznatiji hit Mr. Saxobeat, koji se vrteo na mnogim top listama, kao i Sara Jo – naša pop pevačica, učesnica Prvog glasa Srbije i EvrovizijeAngelina – umetnica čarobnog glasa koja osvaja naše prostore i Rika – britanska tinejdž zvezda u usponu.

Drugi dan festivala, petak, 28. jun, namenjen je ljubiteljima rok zvuka. U petak će nastupiti
popularni bendovi domaće scene, S.A.R.S. i Generacija 5, koji se mogu pohvaliti veoma slušanim
hitovima. Te večeri ritam će biti pojačan nešto tvrđim zvucima grupe Iskaz, da bi erupcija panka i hevi metala stigla uz grupu Mortal Kombat, pank bend NBG i mnoge druge.

Treći dan festivala, subota, 29. jun, posvećen je rep muzici i najaktuelnijim izvođačima ovog popularnog pravca, kao što su Coby – jedan od najpoznatijih domaćih muzičara, aranžera, producenata i tekstopisaca, Gazda Paja – srpski reper i MC, Surreal, Mili, Fox i mnogim drugim trep zvezdama.

Koncertni prostor tokom održavanja prvog izdanja festivala posetilo je više od 35 000 ljudi. Partner Enter festivala je CEBEF, dok su pokrovitelji festivala i ove godine Gradska opština Savski venac i Grad Beograd.

Kao i prošle godine, ulaz na festival je besplatan.

FOTO Jovan Mihajlović
FOTO Jovan Mihajlović