Dead Kennedys u julu stižu u Beograd

Legendarni američki pankeri Dead Kennedys održaće koncert 4. jula u Beogradu. U sastavu u kome nema originalnog pevača Jello Biafra-e sviraće na kompleksu bazena 11. april. Predgrupe na ovom koncertu su beogradski bendovi Trnje i Pogonbgd.

Osnovani su u San Francisku 1978. godine i vode se kao jedan od prvih hardcore punk bendova koji je napravio značajniju karijeru. Sa tekstovima koji su bili politički i sa satirom ismevali establišment, kao i kulturne vrednosti, lako su postali glas generacija koje su drugačije razmišljale. Njihova karijera trajala je do 1986. kada se i pojavio poslednji studijski album Bedtime for Democracy. Nastavljaju sa radom 2001. godine, ali samo sa koncertnim aktivnostima u postavi koju čine originalni članovi East Bay Ray na gitari i Klaus Flouride na basu. Bubnjar D.H. Peligro je dugo član postave, a pevač Ron Skip Greer je sa njima od 2008. godine. Najpoznatiji su po provokativnim hitovima California Uber Alles i Holiday In Cambodia.

Ulaznice za koncert benda Dead Kennedys možete nabaviti na svim prodajnim mestima Eventima, kao i online na eventim.rs i scnovibeograd.rs. Za najbrže fanove cena ulaznica je po promotivnoj ceni od 1900 dinara, regularna cena će biti 2300 dinara.