BG Heavy Metal Fest 3 sutra u SubBeernom centru

Bg Heavy metal festival 3 idealna je prilika za mlađe generacije da osete dozu pravog heavy zvuka, a i za starije da se podsete zlatnog doba žešće svirke. Događaj će se odigrati u subotu, 20. oktobra, tekuće godine u prostoru kluba SubBeerni centar.

Na festivalu nastupa čak 6 grupa od kojih nekoliko svira i više od 30 godina. Svi izvođači će promovisati svoje nove materijale, albume i singlove iz 2017/2018. godine i svi pevaju na srpskom jeziku. Većina albuma izašla je ove godine za izdavače kao što su PGP-RTS, One Records, Miner i drugi.

Dosta je vremena proteklo od poslednjeg sličnog domaćeg Heavy spektakla, tako da se očekuje ogromno interesovanje.

Pergament je novosadska heavy metal grupa osnovana 1986 godine. Nakon odličnog albuma prvenca Vruća linija iz 1986. godine, 90-ih objavljuju nekoliko singlova i demo snimaka na engleskom jeziku. Na nekoliko koncerata kao stalni član pojavljivao se i pokojni Zoran Lalović – Lotke. Najnovijim singlom Freedom iz 2018. godine najavljuju novu eru Pergamenta i u novoj postavi.

Karizma je beogradska hard rok grupa osnovana 1985 godine. Pioniri su glam pokreta i zvuka u tadašnjoj Jugoslaviji sa ukupno 3 objavljena albuma za najveću srpsku izdavačku kuću PGP-RTS. Grupa je poznata po hitovima kao što su Vrati se U snovima. Više učešća na Zaječarskoj gitarijadi, turneja sa Kerberom, kao i Hit Beograda svedoci su jednog vremena i značaja ovog sastava za domaći hard i heavy zvuk.

Faust je hard/heavy sastav iz Subotice formiran 1990. godine, predvođen pevačem Tiborom Cindrićem. Od samog starta grupa uporedo sa našim radi i iste kompozicije na mađarskom jeziku.
Objavili su ukupno 5 studijskih albuma za oba govorna područja.

Bombarder je kultna domaća speed metal grupa oformljena 1986. godine u Sarajevu. Predvođeni Nešom, sredinom 90-ih svoj uspešan rad nastavljaju u Beogradu. Brojka od 7 studijskih albuma, dosta koncerata, festivala i 30-ak godina rada svrstavaju ovu grupu u jedan od značajnijih domaćih sastava u oblasti heavy metala.

Patrias je smederevska heavy metal grupa oformljena 2005. godine sa ukupno 2 studijska izdanja. Poslednji album Imperator izdali su ove godine za izdavačku kuću One records, pa će ovaj nastup biti svojevrsna promocija tog izdanja.

Kuga je beogradski heavy/speed/thrash metal sastav osnovan 2003. godine sa atmosferom 80-ih u svojoj svirci. Iza sebe imaju 2 studijska albuma, reizdanje prvog i najnoviji maxi singl Lusija. Drugi album Vatra u nama kao i reizdanje prvog albuma Najcrnje noći objavljeni su za izdavačku kucu One records iz Beograda. Grupa ovim koncertom obeležava 15 godina aktivne kraijere i promoviše novi materijal sa pesmama kao što su Lusija, Đavoli ja i tiDebela žena.

Početak događaja zakazan je za 19 časova i 30 minuta. Ulaznice se kupuju isljučivo na ulazu i iznosiće 500 dinara.

43009957_1923321941097956_6776873019110326272_n