Preslušali smo novi album Crvenog kartona

Ljubaznošću benda Crveni Karton i njihovog menadžera Saše Gidre Markovića dobio sam priliku da pre svih preslušam novi materijal. U pitanju je treći album u karijeri Crvenog kartona, a po onome što sam čuo, tvrdim da je njihov najbolji do sada. Ovo nije recenzija, već samo uvid ono što vas očekuje, zvanična recenzija, kao i detalji izdanja, biće uskoro objavljeni na našem portalu.

IMG_5435

Ma koliko da su vam se dopali njihovi prethodni albumi, Bekstvo u realnost i Buđenje, novo izdanje, nazvano Zanat preživljavanja sviđaće vam se još više! Sada je ovo bend koji je sazreo, koji iza sebe ima iskustva i koji zna šta hoće. Jer kada imaš fanove spremne da te prate od grada do grada na svirkama, onda imaš obavezu da premašiš njihova očekivanja i u tome Crveni karton sigurno uspeva.

Pitanje je kako će nov materijal da se odrazi na one koji možda ne slušaju pank ili nikada nisu čuli za Crveni karton? U tome Zanat preživljavanja ima prednost u odnosu na prethodne. Sve je i dalje u njihovom stilu, ali mnogo koherentnije. Nekoliko pesama su prave pank rokačine koje su me oduvale kada sam ih čuo i morao da kažem – svaka čast, momci. Ima i onih lakših, šaljivijih, koje njihova publika posebno voli. Na albumu će se naći nastavak jedne pesme sa prvog albuma, samo što je sada priča o njenoj drugarici ili ona u kojoj spekulišu šta bi sve moglo da se desi kada dobiješ premiju na lotou. Ovakve pesme su super, jer ti garantovano ostave osmeh na licu kada ih preslušaš.

IMG_5461

Ono što je najvažnije jeste da ima nekoliko numera sa kojima stvaraju mogućnost da imaju zaista velike hitove na rock sceni naše zemlje. Jer kada čuješ neku pesmu po prvi put, a ona ti se ureže u pamćenje odmah i nastaviš sasvim nesvesno da je pevušiš narednih dana, to je ozbiljan predznak da je u pitanju hit. To mi se desilo sa dve od ovih jedanaest pesama, koliko su ih snimili na novom albumu. U prvoj su odlično opisali muško ženske razlike u korišćenju interneta, a u sledećoj postavljaju pametno pitanje šta bi radio da si bogat i lep kao… jedan veoma poznat američki glumac, čije ime neću da otkrijem još uvek, jer je u pitanju naziv pesme.

Zanat Preživljavanja odiše pozitivnom energijom, što se i čuje u porukama koje šalju – Mi nismo bolesni, već od života ovisni i strašno ponosni. Jedino što mogu na kraju da kažem je da jedva čekam da svi preslušate ovaj album i da se i sami uverite koliko je ovo dobro. Pankeri će sigurno biti zadovoljni, a ovog puta isto očekujem i od prosečnih muzičkih konzumenata, kao i najvećih skeptika.

Dok se ne pojavi sledeći singl, podsetite se pesme Malo Parče Raja koja će se takođe naći na novom albumu.