Ti i Turisti nastupili u Domu omladine

Beogradski dvojac Ti, koga čine Ilija Duni i Trajče Nikolovski, proslavio je sinoć pred beogradskom publikom svoj peti rođendan. Kao predgrupa, uvertiru u ovaj događaj priredio je mladi sastav Turisti, čiji su stalni čalnovi basista grupe Straight Mickey and The Boyz, Boško Mijušković, i njegov mlađi brat, Nikola Mijušković.

Vrata Amerikane otvorena su u 21 čas, ali su Turisti sinošnje putovanje započeli četrdeset pet minuta kasnije, kada su se pored stalne postave benda i bubnjara, na bini pojavila i tri prateća ženska vokala. Iako novitet na domaćoj alternativnoj sceni, bend je pokazao da već uživa pažnju većeg dela publike, uglavnom mlađe populacije. Svedok tome su, osim nemale posećenosti, praćenje i ovacije uz pesme Abu Dabi i Levo ili desno, koje su postale već prepoznatljive za ovaj sastav. I pored toga što je nastup završen oko 22:30, izgledalo je da su i muzičari i prisutni bili zadovoljni. Eksperimentisanje muzičkim žanrovima odvelo je Boška Mijuškovića u svet Turista i prikazalo ga u nešto drugačijem, ali ne i manje vrednom izdanju, od onog u kom smo do sada navikli da ga slušamo.

DSC_5295-(Copy) (Copy) (Copy)

Nakon kraće pauze poznati sastav Ti popeo se na binu. Ilija Duni, sa električnom gitarom i bas sintisajzerom, i Trajče Nikolovski, za elektronskim bubnjevima, započeli su svoje rođendansko slavlje numerom Ja tebe nemam. Nakon toga su se ređale  Sudbina, Koliko dana, Život u dvoje. Iako je publika u početku bila pasivnija, pesma Da ti želim dobra jutra pokrenula je prisutne, te je propraćena ovacijama. Tim tempom nastavljeno je uz Sve uz put mi je sa albuma Život u dvoje, a potom i sa poznatom numerom To su samo reči. Harizma dva prijatelja koja su se upoznala 2012. godine, posvećenost u izvođenju i tekstovi sa ljubavnom tematikom, stvorili su prijatnu koncertnu atmosferu. Kada je izašao na bis, ovaj psihodelicni pop duo je izveo singl Srce udara, ali i pesmu Kako da joj kažem da mislim na nju.

DSC_5417-(Copy) (Copy) (Copy)

Sinoć su nastupila dva mlada benda, iskusni muzičari, koji su imali dobar odziv publike. Sudeći po njihovom angažmanu i najavama budućih albuma i koncerata, beogradskoj sceni se priprema pravo muzičko osveženje.