Teški metal i bratska energija

Petak veče, prkosimo ledenoj noći i upućujemo se ka Pančevu ka dvorani Apolo, gde se sinoć održao, uz Pratnju legendarnih Jorgovana, još jedan vatreni koncert beogradskog metal/pank benda Mortal Kombat.

Početak koncerta najavljen je za 21 čas, ali kao što smo svi već dobro navikli nikad to sve ne počne na vreme, pa bi valjalo da smo makar malo izbegli hladnoću čekajući u povećem redu ispred ulaza, koji se napravio još i pre planiranog vremena.

Ušli smo nešto pre 10, obezbeđenje je puštalo deo po deo ljudi, dok se za vrlo kratko vreme dvorana nije skoro potpuno napunila. Ne tako veliko mesto, ali moram priznati skoro savršeno za ovakav tip dešavanja.

Vrlo ubrzo, baš oko 10 na scenu su izašli Muki i ekipa Jorgovana i u trenutku zagrejali sve verne fanove koji su se ledili ispred i iščekivali početak. Dobro je da smo odmah ugrabili mesto u redu za garderobu i ostavili jakne po ceni od iznenađujućih 40 dinara, jer je unutra postalo pakleno. Jorgovani su otpočeli s pesmama s prvog albuma Pušteni s lanca, a baš tako se ponašala i publika uz prve taktove pesme Narodna nošnja. Formirana je već na početku mala šutka u centralnom delu publike i u tom stilu se i nastavilo. Još više mladih pankera se priključivalo dok uskoro nije nastao totalni haos u publici. Svi su skakali i zajedno pevali reči MTV-a: Malobrojni fanovi hoće da nas biju, zato što nas nema na MTV-u.

IMG_7684 (Copy)

Nakon toka usledile su numere Anđeo i đavo, Nejebica, Špriceri, a Muki je svoje fanove iz prvog reda počastio rakijom koja je bila neizostavna tokom celog koncerta. Usledila je dobro poznata numera, uz Mukijeve reči Spavaš li mirno Miroslave Iliću, Devojka iz grada, uz koju je publika kao i na svakoj svirci napravilia najveću ludnicu i jednoglasno pevala refren. Koncert nije mogao proći ni bez Kockara, Zbogom majko odvede me kurva i Ja ti pišem pesme, čime su i završili. Nakon bisa, publika ih je ispratila pevajući u glas refren pesme Tužan je život moj i malo se primirila, spremajući se fizički za još energičniji nastup  Kombata.

Posle nekih sat vremena, na binu su izašli dugo iščekivani Mortal Kombat i počeli koncert čuvenim rečima: Došlo je veče kada staće na tu binu onaj kreten što predstavlja našu domovinu i još jednom napravili dobro poznatu Antievrovizijsku atmosferu. Usledila je  numera Pauk čovek, a u Apolu je nastalo opše ludilo. Kad sam se okrenula na trenutak, ugledala sam duplo više ljudi, koji su se bukvalno stvorili u trenutku. Kao što je i Kriki rekao posle pesme, sve karte su bile rasprodate!

IMG_7989 (Copy)

Rečima pesme 200 na sat, čuvenog hita 90-ih publici je bilo jasno šta sledi, prepun Apolo pevao je pesmu Devedesete za koju su skoro izbacili i spot.

Neizostavna himna Nemoj biti emo pevala se jednoglasno. Nakon toga su paljeni upaljači, blicevi na telefonima i prešlo se na ljubavni blok. Ljubavna pesma, a za njom i jedna prava, nekrofilska, kako kaže Kriki, Da si više mrtva, kada mu se na sceni pridržio i Muki Jorgovan.

Mislim na je red da napravimo pakao ovde, izjavio je Kriki i publika je podivljala uz pesmu Politički nekorektan. Nakon udarnog bloka, napravili su bratsku atmosferu, pohvalivši dvoranu Apolo i organizaciju, koja je zaista napravila odličan posao i odsvirali Moj grad, zahvalivši se na kraju Pančevu.

Nastavili su u tom maniru. Najveći utisak ostavio je ogroman krug koji je publika napravila u centru, a Miloš je zahtevao da se osvetli publika i nije hteo da nastavi dok se to ne desi. Svi zajedno pevali su numeru Pozer, a koncert nije mogao nikako da prođe ni bez Post’o sam metalac, kada se Kriki bacio u publiku.

IMG_8252 (Copy)

Podsetili su nas na Kinesku novu godinu, koja je bila sinoć, šaljivim refrenom Doći će i taj dan, vratiće se Kinezi u Japan, a ubrzo nakon toga priveli kraju svirku pesmom Mala.

Ludilo su završili nakon skoro dva sata svirke, očekivanim  Teškim metalom, dok su fanovi skakali zadnjim atomima snage. Na bini su se pridružili i Jorgovani, a Kriki i Muki su za kraj otpevali refren Devojke iz grada i udruženim snagama stavili tačku na ovaj sjajan, energični koncert za koji je vredelo dovući se iz Beograda po hladnoći!