Promocija prvog albuma sastava Vicery u Elektropioniru

Sinoć u Elektropioniru nastupila su čak četiri benda i od toga sve mladi, autorski bendovi u usponu. Povod za to je ovog puta bila promocija albuma prvenca Devolution… beogradskog sastava Vicery. Promocija albuma odigrala se uz podršku bendova Wicked WaysKobold i Warmonger.

Nažalost, propustila sam svirku mladog thrash metal sastava iz Pančeva Warmonger koji mahom sviraju obrade MetalliceSlayera i Kreatora, ali i rade na nekim prvim autorskim pesmama. Nadam se da ću, kada to uobliče i naprave neku promociju, uspeti da ispratim i podržim u onome što rade kako dolikuje. Utisci koje sam doduše uspela da pokupim su: klinci praše, treba ih poslušati!

IMG_7151

Na binu su sledeći izašli momci iz benda Wicked WaysWicked Ways je bend nastao od bivših članova benda Stygian Flames. Za razliku od svog prethodnika, Wicked Ways se bavi isključivo autorskim radom. Što se mene lično tiče, nekako mi se čini da je zvuk bio najbolji tokom nastupa upravo drugara iz Wicked Ways. Svirka je bila odlična i, opet, neki moj utisak je da je publika u najvećem broju bila unutra za vreme njihovog nastupa. Pošto je temperatura napolju i dalje visoka za ovo doba godine, većina je opet hrlila napolje, uklučujući mene, tokom svake pauze između nastupa, kako bi uhvatili nešto svežeg vazduha. Čini se da su mnogi to ipak radili i za vreme samih nastupa te večeri, što je bilo malo poražavajuće. Stoga mislim da je publika na svom brojčanom vrhuncu bila baš tokom njihove svirke. Skakalo se i pravile su se šutke u par navrata i nije što lično znam određene članove benda, ali mislim da je kontakt s publikom bio odličan i prijateljski, a energija i trud na bini bili su vidni. Baš kako jedna dobra svirka treba da izgleda. Meni je sve nekako bilo na svom mestu.

IMG_7189

Kroz petnaestak minuta pauze, došao je red na KoboldKobold je beogradski speed/thrash/power trio koji iza sebe već ima jedan album, a koji nosi naziv Death Parade. Kao što je napomenuto gore, meni je nešto zvuk bio lošiji na njihovom nastupu, te sam se nažalost poprilično mučila da razaznam šta slušam, uprkos vidnom muzičkom umeću članova benda, ali to srećom nije sprečilo publiku da neumorno skače i pravi kvalitetne šutke tokom skoro celog nastupa ovih momaka. U par navrata nastup je i sniman, kao što frontmen reče, u svrhe snimanja spota, te su ovakve šutke bile poželjne i publika u tome nikako nije razočarala. Podrška publike koja se zadržala u klubu u tom trenutku bila je neverovatna. To je značilo da se masa dobro zagrejala za zvezde večeri, eksperimentalni metal sastav Vicery.

DSC_2466

Bendu Vicery je ovo bila prva svirka, pa uprkos tome što se publika do tada već prepolovila, a kako to već i biva u kasne sate, ipak mislim da je prošlo dobro i da bend sa sobom mora da nosi lepe utiske sa nastupa prvenca. Ono publike što je ostalo pribilo se uz binu što je odavalo utisak prisnog i prijateljskog kontakta benda sa publikom i bilo je jasno da tu fanova već ima. Uprkos tome što za sada nemaju bubnjara, nastup su izneli dobro, ako ne i odlično uzimajući sve u obzir. Publika iz prvih redova bila je dobro upoznata sa repertoarom na njihovom prvom i, za sada, jedinom albumu Devolution…, što je bacalo pozitivno svetlo na čitav događaj. Bend je uživao na bini, što je pevačica potvrdila izjavom da je jako srećna, a meni je uvek baš drago da vidim i čujem takve stvari, posebno kada je u pitanju mladi bend bez prethodnog iskustva. Ovim putem bendu želim da nastavi ovom putanjom i da svaka sledeća svirka bude bolja od prethodne, a naravno i da što pre dobiju priliku da sviraju pred većim brojem ljudi.

DSC_2518

Sve u svemu, ovo je bilo veče gde je publika tu isključivo da da podršku mladim nadama i pokaže da scena još uvek nije zgasnula, čemu prkose i novi bendovi koji niču na sve strane, a kako i treba i mora da bude. Da ne tupim više mnogo, ko nije bio sinoć tu da ljude podrži u svom cilju, neka obavezno dođe neki sledeći put i ne izbegava svirke ukoliko to nisu već dobro poznati sastavi, jer scena ne može opstati i ostati samo na njima.

Prethodni tekstGoblini, Iskaz i Hurleur u Bašti KST-a: Gomila je preslaba reč
Naredni tekstNemesis, Tri kapljice, Vin Triste @ Elektropionir, 22.9.2018.
Moje ime je Bojana Prašović. Odrasla sam u Beogradu, gde živim i radim i danas. Moja pasija je slušanje alternativne muzike, sa akcentom na ekstremnom metalu. Kako sam odrasla u kućnoj atmosferi gde se nije ni slušalo ništa drugo, sem dobre muzike (mama je klan Maiden, dok je ćale više klan Priest, a Metallica im je, pored mnoštva drugih bendova, zajednička ljubav), pa onda možete zaključiti zašto i kako sam počela da slušam metal. Postala sam deo ovog finog tima, jer od malena gajim ljubav prema muzici, iako nikada nisam imala afiniteta da zapravo naučim da sviram neki instrument i tako doprinesem muzičkoj zajednici. Stoga sam zaključila da je izgleda jedini način da pišem o istoj. Od fakulteta sam završila Filološki, smer Skandinavistika (glavni jezik- norveški). Većina mojih omiljenih bendova potiče iz Skandinavije, te to i nije mnogo čudno. Moji izveštaji su uglavnom bazirani na ekstremnijem i mračnijem muzičkom ukusu, te slabo od mene možete očekivati izveštaje sa, recimo, punk ili reggae događaja. Kako mi nažalost obaveze ne dozvoljavaju drugačije, uglavnom sam PRISutna samo na beogradskim svirkama i događajima.