Održana promocija Streetriffs festivala

Hladno veče, pravac Kuglaš na Paliluli. Upaljena cigareta i kratak ali siguran oporavak od prošlonedeljne pan(k)čevacke radijacije. Ispred kluba se okupila već poznata beogradska pank ekipa zajedno sa publikom koja je iščekivala predstojeći koncert.

Prvi bend koji je nastupao je bio pančevački pank bend, Ukratko Štef. Opuštajući zvuk, ne previše tvrdog zvuka, puko kuliranje i uživanje. Svoj nastup su završili pesmom Poverenje je imaginacija legendarnog novosadskog benda Provokacija. Sve u svemu, jako lep bend, koji pruža jako lepu atmosferu.

Nakon Ukratko Štef-a, na binu dolaze Kamene Kare. Od prošle nedelje se nisu puno promenili, tako da ništa manje od vrhunskog provoda nismo očekivali. Dobro poznati hitovi su se orili Kugalšom, dok su se pijani i neprijatni fanovi bacali jedno preko drugog za mikrofon. Neurotična pocepana grla su nam dala nezaboravan provod, kao i uvek.

img_9819-copy
Kamene kare @ Toxic Weekend, oktobar 2016.

Nastupila je kratka pauza, dok se na binu nije popeo novi beogradski Oi! bend, Štab. Najiskreniji da budem, Štab me je najviše iznenadio. Sa lepim Škodrom pevaljkom za frontmena, nisam očekivao da će razočarati, ali sam prijatno iznenadjen njihovim performansom uživo. Prvi koncert ovog benda je prošao vrhunski. Osim obrada raznih žanrova, svirali su i svoje neobjavljene autorske pesme. Svirajući od Oi! punk-a do klasičnog njuroškog hardcore-a, polako ali sigurno se pokazuju kao vrhunski adut beogradskoj punk sceni. Svaka preporuka za momke, pratićemo ih detaljnije i u budućnosti.

Ako je promocija ovogodišnjeg Streetriffs festivala prosla ovako, ne mogu da zamislim kako će prava stvar proći.