Logička greška i Hunting Souls po prvi put zajedno u Jazz baru Centar

Bendovi Logička greška i Hunting Souls nastupili su po prvi put zajedno u beogradskom Jazz baru Centar u subotu, 20. aprila.

Svirka je počela oko 20 časova i 45 minuta i prvi nastup je pripao rock/punk bendu Logička greška. Do početka njihovog nastupa publika se okupila u velikom broju, koliko su kapaciteti prostora to dozvoljavali. Bend je odsvirao niz autorskih pesama, među kojima su bile Turbo folk okupacija, LG no TV i Nekoliko puta. Najveću reakciju kod publike izazvala je Australopitekus, kada je konačno došlo do šutke na koju je pevač konstantno pozivao i, nešto nežnija, Svim čulima, koja je, verujem, prisutnima bila dobro poznata. S obzirom na atmosferu koju je kreirao, mogu slobodno da zaključim da je bend bio standardno dobar i da je postavio odličnu podlogu za nastup sledećeg benda.

Nakon Logičke greške, na scenu je izašao rockabilly bend Hunting Souls. Ozvučenje je bilo na visokom nivou, te je bilo lako primeti da je bend bio dobro uvežban. Moram da pohvalim tehničko umeće svih članova, a posebno gitaristkinje i pevačice Anje Dajić. Bend je izvodio uglavnom obrade bendova poput Stray Cats-a i The Beatles-a, kao i svoju autorsku pesmu Another Town. Publika je u početku bila prilično aktivna, međutim, čini se da je, kako je vreme odmicalo, postajala sve statičnija, moguće zbog toga što je svaka pesma bila slična prethodnoj. Bilo kako bilo, moj celokupan utisak o bendu, koji je uprkos ovome pozitivan, mi ne dozvoljava da produbim kritiku na račun raznolikosti repertoara.

Sve u svemu, bilo je ovo još jedno veče za uživanje u dobroj muzici i prijatnoj atmosferi u Jazz baru.

56592023_2434405999923678_7008746874513391616_n

Prethodni tekstElektrični Orgazam @ Dom omladine Beograda, 20.4.2019.
Naredni tekstBrkovi @ Hala 6 Novosadskog sajma, 20.4.2019.
Zdravo svima! Ja sam Nina, imam 17 godina i idem u Prvu beogradsku gimnaziju, ali to verovatno nije ono što vas zanima. Ono što zapravo može da vas interesuje je zašto radim ovo što radim i odgovor je jednostavan - volim to što sam deo jednog sjajnog kolektiva koji teži istim ciljevima, a to je promovisanje nepravedno zapostavljenih izvođača i bendova i informisanje javnosti o novostima sa srpske alternativne scene. Što se tiče mog odnosa s muzikom, ako zanemarimo činjenicu da sam virtuoz na ksilofonu i blok flauti i da znam perfektno da odsviram čak šest pesama, s izvođenjem i stvaranjem iste baš i nemam nekih dodirnih tačaka, ali zato redovno posećujem koncerte i festivale po Beogradu od onih na kojima se okupi i do pedeset hiljada ljudi do svirki na kojima zajedno sa izvođačima bude nas dvadesetoro. Svoj muzički ukus ne volim da ograničavam na isključivo metal, pank ili rok jer među svim navedenim žanrovima i njihovim podžanrovima ima mnogo bendova koje smatram vrednim slušanja. Da ne dužim mnogo, iako se ne bavim muzikom direktno, vidim je kao sastavni deo svoje ličnosti i iz tog razloga mi je toliko bitna. Nadam se da svojim radom na portalu mogu da podstaknem još nekoga da pruži šansu manje poznatim bendovima koji imaju šta da ponude.