Hollywood Undead i Viva Vops na Novom Beogradu: Let’s roll!

Baner Terrier Raskid 13 Bednici

Sinoćnim nastupom američke grupe Hollywood Undead i podrške lokalnog sastava, Viva Vops, zvanično je otvorena koncertna sezona na bazenima SRC 11. april, na Novom Beogradu.

Sad već prilično viđene beogradske pivopije, pobednici prošlogodišnjeg izdanja BUNT Rok festivalaViva Vops, dobili su priliku da nastupaju kao podrška na jučerašnjem koncertu. Momci su nakon uspešne godine, bogate festivalskim i koncertnim manifestacijama, napravili pauzu kako bi radili na novom materijalu, koji je publika imala priliku sinoć da čuje. Nastup je počeo na vreme. Ljudi koji su se našli pred binom dali su podršku momcima vođeni njihovom energijom. U poređenju sa prethodnom godinom, bend zvuči mnogo bolje. A kao i do sada, potpuna predanost sceni i publici, odlično animiranje iste, te propratne šale su neizostavan deo njihovog izvođenja. Onaj ko još uvek nije imao priliku da ih čuje uživo, verovatno ih neće obići ove godine, jer su već počeli aktivno da sviraju i zakazuju svirke za predstojeću sezonu. Nastup su završili svojom ljubavnom pesmom Daj mi svo tvoje pivo večeras, pozdravivši se od beogradske publike i izrazivši zahvalnost kako njoj, tako i grupi Hollywood Undead koja im je dala priliku da sa njima podele binu.

Baner Straight Jackin

IMG_9861

Usledila je višeminutna pauza, tokom koje su fanovi s nestrpjenjem iščekivali američku petorku da stane pred njih, horski uzvikujući Holivud! u nekoliko navrata. Kada se Hollywood Undead pojavio na bini, prisutni su ih gromoglasno pozdravilli. Nastup je otvoren pesmom Whatever it takes, koja se nalazi na njihovom poslednjem izdanju, Five. Bez pauze su prešli na sledeću pesmu, Undead, stvorivši još življu atmosferu. Skoro svi su pratili tempo zvukova koji su dopirali sa bine. Po završetku treće pesme, momci su se lišili svojih unikatnih maski. Subjektivno gledano, uzajamna razmena energija je bila neizbežna. Koncertni prostor je odisao pozitivom i krepkošću zahvaljujući bendu i ljudima koji su pokazala šta znači voleti izvođača na čijem se nastupu nalaziš. Jučerašnji repertoar sadržao je i obrade pesama Du hast i Enter sandman, kao i ekstremno kratku bubnjarevu solističku izvedbu svima dobro poznate Livin’ on a prayer. Takođe, ispoštovan je tradicijski čin koji nalaže izvođenje nekoga iz publike ko zna da svira gitaru, na binu, kako bi ta osoba odsvirala pesmu sa njima. Tako je jedan Đorđe uspeo da bude deo benda na nekoliko minuta. Ne mogu zanemariti specijalne efekte koji su bili propratni deo čitavog manifesta i koji su tako osmišljeni činili jednu uokvirenu sinkretičku celinu, ostavljajući potpun dojam na posmatrača. Vreme je jako brzo proletelo, zahvaljujući kontinuiranim talasima pozitivne energije, Hollywood Undead se oprastio od beogradskih fanova pesmom Hear me now, petnaestak minuta pre ponoći.

IMG_0135

Krenuvši na ovaj događaj, nisam znala šta da očekujem. Iako više nemam običaj da ih slušam privatno, muzika Hollywod Undeada je obeležila moj tinejdžerski period, te je zaista bilo lepo čuti ih uživo. Prisustvom na sinoćnom koncertu i bivanjem među masom, pretežno omladinaca, shvatila sam da momci oko sebe okupljaju fanove koji zaista cene njihov rad, ali i da nije sve u muzici. Ono što je presudno za njihov uspeh, a i uspeh izvođača uopšteno, jeste uzajamno poštovanje benda i slušalaca koje je u njih svepristuno.

Baner Bombarder Prisoner