Gužva u Šamroku

Treći put ove godine, osiječki pankeri su došli u Novi Sad. Prvi put su svirali u rasprodatom Shamrocku, a drugi put  nastupili na Blokstok festivalu.

Nekih pola sata pre ponoći bend je izašao na binu. Shamrock nije bio baš popunjen, kako ume da bude, ili kako je bilo početkom godine. Koncert su počeli pesmom Ne daj me, koju su objavili ove godine, a posle nje su svirali pesmu Slavuj, koju je publika već pevala uz njih. Atmosfera koja je vladala je za svaku pohvalu, a publika ispred bine je bila spremna za dobru žurku. Već posle nekoliko pesama počela je prva šutka. Šutka u Shamrocku uvek ima posebnu čar, s obzirom na to da je u pitanju jako uzan prostor, mnogo klizav pod i vrlo često u šutku budu uključeni ljudi koji to nisu ni planirali. Baš tu šutku je, posle nekoliko pesama, obezbeđenje zabranilo. Naravno da ta zabrana nije bila ispoštovana.

Bend je odlično komunicirao sa publikom. Između pesama su zbijali šale, da li na svoj, ili tuđi račun. Što se same muzike tiče, na početku nastupa su svirali nešto manje poznate pesme, dok su najbolje ostavili za kraj. Čuli smo poznate hitove poput Da li me voliš, McDonald’s, kao i Shupack, koju je publika pevala i posle završetka. Za kraj su ostavili pesme Vođa plemena i naravno, možda i njihovu najpoznatiju pesmu, Mene više nema. Nastup su završili pesmom Bogdan.

Bend definitivno može da se pohvali publikom koju ima u Novom Sadu. S obzirom na to da sam bio na sva tri njihova nastupa ove godine, ispred bine sam video uglavnom istu ekipu, njihove verne pratioce iz Novog Sada. Iako je nastup bio energičan, a atmosfera na veoma visokom nivou, imam osećaj da su malo zbrzali nastup. Nisam siguran da li je to zato što su bili toliko dobri, da je vreme brzo prošlo, mada bih rekao da to baš nije tako. Takođe jedna stvar koja nije bila baš dobra je jasnoća vokala. Ne znam da li je to do prostora, ili pak, do vokaliste. Nekome ko ne zna njihove pesme bi zvučalo kao da je samo natrtljao milion reči uz jake gitarske rifove. S obzirom na to da se često dešava u Shamrocku da se vokali nešto slabije razaznaju, ne mogu da krivim ove iskusne muzičare.

DSC_5931s (Copy)