Crveni Karton napravio žurku u Sokobanji

Egzotika je ići na koncerte po manjim mestima u Srbiji. Navikneš na prostore u većim gradovima, pa zaboraviš da u muzici nema diskriminacije. The Saloon je lepo sređen lokal sa odličnom lokacijom u centru Sokobanje, ali je prvenstveno bilijar klub. Ovo nije adekvatan prostor za bend kao što je Crveni karton, bend koji publiku podigne na noge, uz koji se igra i peva. To što su konobari morali da se guraju sa nama da bi radili svoj posao, to je već drugi problem.

Ono što odvaja Crveni karton od ostalih na našoj sceni je mogućnost da se prilagode svakoj situaciji. Sa već preko stotinu koncerata u proteklih godinu dana spremni su na sve. Bez obzira što zvuk nije bio savršen, publike nije bilo previše, oni su dali sve od sebe. Ako je ekipa iz Aleksinca i Kruševca mogla da se organizuje i prisustvuje ovom koncertu, onda i zaslužuju da se dobro provedu. To je nešto što mnogi bendovi ne kapiraju, jednostavno moraš da daš svoj maksimum bez obzira koliko je posetilaca prisutno. Crveni karton su u Sokobanji svirali kao da je bilo hiljadu ljudi, a ne nekih pedesetak sa osobljem. Planirana lista pesama je negde na pola koncerta takoreći odbačena jer je atmosfera to zahtevala. Čuli smo skoro sve pesme sa njihovog sledećeg albuma Zanat preživljavanja, o kom možete pročitati više ovde. Svirali su i neke obrade, bio je i akustični deo bez bubnja, onda posveta Kud Idijotima, spletom njihovih pesama. Svirali su čak i potpuno novu pesmu koja nije na sledećem albumu. Jednostavno rečeno napravili su žurku! Od starta su podigli prisutne na noge, skakalo se, plesalo, pevalo sa njima celih dva sata koliko su svirali.

Bilo mi je zanimljivo što su pre koncerta za nekoliko stolova bili stariji ljudi, pretpostavljam supružnici, koji nisu otišli kada su Crveni Karton počeli da sviraju. Nisu mi baš delovali kao njihovi tipični fanovi, možda se varam, ali su ostali prisutni još neko vreme da isprate svirku. Umesto nekog zaključka iskoristio bih ovu priliku da se izvinim članovima benda na mojim izuzetno lošim potezima u nekoliko partija bilijara koje smo odigrali pre njihovog nastupa.

DSCF0599a