Veče thrash metala u Kuglašu – Architect of Pain, Kobold, Wicked Ways i Victim Iced

Ljubitelji thrash metala juče su imali priliku da uživo slušaju četiri dobra benda u Kuglašu.

Prvi je nastupio novosadski bend Architect of Pain, koji je ovo trešersko veče otvorio pesmom Creeping Death legendarne Metallica-e. Usledila je Ace of Spades ništa manje legendarnog Motörhead-a, koja, izgleda, nikad ne može biti izostavljena na događajima ovakve vrste. Prisutni su se, kako se činilo, tek zagrevali i nisu bili nešto naročito raspoloženi za šutke i headbang-ovanje. Kada je na red došla obrada numere Tornado of Souls omiljenog mi Megadeth-a, pretrnula sam jer bendovi često umeju da oskrnave ovo remek-delo, a posebno vokale. Međutim, pevač je prošao test i prijatno me iznenadio. Treba još napomenuti da gitarista ima svega petnaest godina i da se odlično snalazi.

Nakon petominutne pauze, na scenu izlazi speed/thrash metal bend Kobold iz Beograda. Započeli su svoj nastup numerom Death Parade sa istoimenog albuma. Pored već poznatih pesama Die Hard, Masterpace i Ministry of Propaganda, publici su predstavili i dve neobjavljene pesme, koje će se naći na njihovom drugom studijskom albumu i koje definitivno obećavaju. Prisutnima nije bilo nimalo dosadno: kose su letele na sve strane, a konačno je došlo i do prve šutke. Kobold ni ovaj put nije razočarao. Ovo je, prema rečima članova, bila jedna od poslednjih svirki pred veliku promociju novog albuma koja je planirana za leto ove godine i od koje se, naravno, još više očekuje.

IMG_9154

Treći po redu nastupio je bend Wicked Ways nastao od bivših članova benda Stygian Flames. Nastup su započeli autorskom pesmom The War Awaits. Usledila je još jedna autorska – Chronosphere, a zatim i jedan fenomenalni instrumental koji je publiku bacio u potpuni trans. Bend kao svoje uzore navodi Annihilator, Testament i Metallica-u i njihov uticaj se i da čuti. Iako nije jedan od zapaženijih bendova u Beogradu, ne može se reći da Wicked Ways nema šta da ponudi.

IMG_7178

Poslednji nastup večeri pripao je bendu Victim Iced iz Grčke. Bend je trenutno na evropskoj turneji i iza sebe ima jedan studijski album i jedan EP. Nastup su započeli numerom No Love Lost. Pored obrada, izveli su i brojne autorske pesme, među kojima su bile It Ends Now, The Sinner’s Plead i 3rd Party Perspective sa albuma prvenca, kao i Victim Iced i Martyrs, za koju su nedavno snimili i svoj prvi spot. Završili su obradom pesme World Painted Blood kultnog Slayer-a. Srpska publika će imati priliku da ponovo čuje ovaj bend za nedelju dana u Novom Sadu.

Ostavite komentar